Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe

A vállalat Honda Hungary Kft.-ként 1993 decemberében alakult a tokiói székhelyű Honda Motor Co., Ltd. százszázalékos tulajdonaként. A cégbejegyzést követően a hivatalos működés 1994. április 1-jén kezdődött meg a Budapest Pálya utca 9. szám alatti irodaépület 110 négyzetméteres helyiségében.

A cég megalapításakor 1993-ban az elnök Kani Hirotomo volt.

Feladata

A Honda Hungary Kft. feladatául – a Honda márka kizárólagos magyarországi képviselőjeként – a Honda személygépkocsik és motorkerékpárok magyarországi értékesítési- és szervizhálózatának kialakítását és folyamatos működtetését határozták meg. A tevékenység 1994-ben még csak a személygépkocsi értékesítésre terjedt ki, a következő évben azonban a motorkerékpár értékesítéssel bővült. A Honda három fő üzletága – személygépkocsi, motorkerékpár, kisgépek – közül az utóbbit a Honda Motor Co., Ltd-vel szerződéses viszonyban lévő – és a Honda Hungary Kft.-től teljesen független – disztribútor látja el.

Története

1994-es megalakuláskor a cég teljes egészében átvette a korábbi importőr – egy angol–magyar közös tulajdonban lévő, magánszemélyek által bejegyzett vállalat – 12 egységből álló márkakereskedői hálózatát. A vállalat 2013-tól a Honda Motor Europe Limited fióktelepeként folytatja tevékenységét.

2018-ban 16 személygépkocsi- és 10 motorkerékpár-értékesítéssel foglalkozó márkakereskedés tartozik hozzá.

A Fióktelep központja 2014-ben az ausztriai Wiener Neudorfba települt, Honda Central Europe néven az osztrák, a cseh és a szlovák importőrrel folytatva eddigi tevékenységét.

Magyarországi termékkínálatát úgy igyekezett kialakítani, hogy az a hazai piaccal együtt fejlődve elégítse ki az ügyfelek igényeit és elvárásait.

Amikor a Honda Hungary Kft. 1994-ben megjelent a hazai piacon, még csak alakulóban volt a Honda vásárlórétege. Nehéz munka volt a Honda név megismertetése, a Honda-filozófia elfogadtatása a vásárlókkal. Kezdettől fogva az értékesített gépjárművek számának folyamatos növelése volt az elsőrendű cél.

A Honda cégfilozófiáját leginkább az 1998-ban bevezetett „Ember a gép előtt” szlogen fejezi ki. A Honda termékeit és szolgáltatásait büszkén képviselő munkatársak is arra törekszenek, hogy jó emberi kapcsolat megteremtésével pozitív képet alakítsanak ki a vásárlóban.

Cégadatok

Alapítva 1993. december
Székhely Magyarország, Budaörs