A HONDA VILÁGA

ENERGIÁT A TELJES BOLYGÓNAK!

K+F csapatainkat ösztönös kíváncsiság és felfedezőkedv jellemzi, s imádják a kihívásokat. Másként látják a világot és új koncepciókat dolgoznak ki, ami általában új Honda-generációk megjelenéséhez vezet szerte a világon.

Honda

Globális ambíciók

„Nem csak Japánban akartunk sikereket elérni, világelsőségre törekedtünk.” – Soichiro Honda

150 ORSZÁG, EGY HONDA

A Honda jelenleg a negyedik legnagyobb járműgyártó a világon. Modelljeinket nem kevesebb, mint 150 országban értékesítjük. Az Accord, a Civic, a CR-V és a HR-V a legtöbb régióban piacvezető, az Accord például negyven (!) éve a legnagyobb példányszámban értékesített autó Amerikában – ez bizony igen figyelemre méltó eredmény.

Nemzetközi eladásaink alapvetően négy fő régióra oszthatók. Harminc országban értékesítünk Hondát Japán, Ázsia és a Csendes-óceáni térségben, 38 államban van jelen Amerikában, 46 országban Európában és 36-ban Afrikában, valamint a Közel-Kelet térségében. A Honda központja teljes támogatást nyújt a térségeknek, így a vásárlók minden szempontból Honda minőséget kapnak.

Mindegy, hogy melyik gyárról vagy összeszerelő-üzemről van szó, a Hondák készítőit mindig büszkeség tölti el.

GLOBÁLIS GYÁRTÁS

Ott gyártunk, ahol vásárlóink élnek.

Cégalapítónk, Soichiro Honda úgy gondolta, hogy egy nemzetközi vállalat csak akkor lehet sikeres, ha működése nem centralizált. Arra ösztönözte a különféle régiók munkatársait, hogy hozzanak saját döntéseket. Mert minden egyes Honda-részlegnek és -leányvállalatnak leleményesnek és vállalkozókedvűnek kell lennie... s persze a legjobb döntések mindig helyben születnek.

Nemzetköz vízió

Már a kezdetektől arra törekedtünk, hogy idővel Japánon kívül is megkezdjük a gyártást. Elkötelezettségünkről tanúskodik, hogy első japán márkaként kezdtünk autókat készíteni Amerikában. Ez egy óriási vállalkozás volt, de Soichiro lelkesedése nekünk is erőt adott a siker eléréséhez. A marysville-i gyár ezidáig 11 millió Hondát készített, és a munka természetesen most is gőzerővel zajlik.

Az észak-amerikai piacra szánt Accord tizedik nemzedékét például az ohiói Marysville-ben készítjük, ahol 1982 óta készülnek Hondák.

Jelenleg Argentínában, Brazíliában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Indiában, Kanadában, Kínában, Mexikóban, Thaiföldön, Törökországban és Vietnámban termelünk, 2017-ben több mint 5,1 millió járművet állítottunk elő.

Az NSX-eket magasan képzett, kifejezetten a típusra szakosodott szakemberek rakják össze az Egyesült Államokban.

GLOBÁLIS KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS

Honda autók a világnak.

Úgy gondoljuk, hogy a Honda modellek piaci sikerének és hibamentes működésének záloga a minden földrészre kiterjedő kutatási és fejlesztési tevékenység. Természetesen Japánban is vannak K+F egységeink, és a főbb projekteket a japán központból irányítjuk, de legalább ennyire fontosak tengeren túli laborjaink is. Büszkék vagyunk kiváló munkájukra!

Álomgyártók

Az Egyesült Királyságban, Kínában, Indiában, Indonéziában, Németországban, Olaszországban és Thaiföldön egyaránt vannak K+F központjaink, mert úgy gondoljuk, hogy helyben végzett kutatással és fejlesztéssel dolgozhatók ki azok a modellek, amelyek a leginkább megfelelnek az adott piac elvárásainak.

Ennek az újonnan összerakott NSX-motornak minden egyes csavarjánál kézzel ellenőrizzük a meghúzási nyomatékot.

HOGY ÖTLETELT SOICHIRO HONDA?

Megérkezik az Egyesült Államokba az ötajtós Honda Civic.

Bárhol is készül, egy Honda mindig a legmagasabb színvonalat képviseli.

Aki úgy gondolta, hogy Amerikában csak szedánokra van kereslet, nagyot tévedett. Az Egyesült Államok az ötajtós Civic legnagyobb felvevőpiaca. A modell 2016-ban érkezett meg a tengeren túlra, és azóta is rendkívül népszerű.

Határokon átívelő vonzerő

Ez egy példa arra, miként fejlesztjük a valóban globális modelleket. Az egész világnak dolgozunk, nem csak régióknak. Így nyilván nehezebb, de megéri az erőfeszítéseket.

Egy Angliában gyártott, Amerikai exportra szánt, ötajtós Civic hagyja el az Egyesült Királyság partjait.

A MÚLT

Büszkék vagyunk történetünkre. Olvassa el, hogyan formálta cégalapítónk, Soichiro Honda a vállalatot!

Múltunk

A JELEN

Ismerje meg a Honda világát, európai tevékenységét és sikereinek titkát!

Jelenünk

A JÖVŐ

Merre visznek minket legújabb álmaink? Tekintse meg a jövő Hondáit!

Jövőnk